Je mist veel bezoekers verkeer als je geen gebruik maakt van longtail zoekwoorden. Ik moedig je aan om gebruik te maken van longtail zoekwoorden omdat deze makkelijker en relevanter zijn voor je doelgroep. In veel gevallen heb je maar weinig concurrentie op deze zoektermen.

Een zoekterm als “autobedrijf” zal waarschijnlijk veel verkeer genereren echter zal het erg lastig zijn om in de top 10 van de SERPs te eindigen. Als je bijvoorbeeld “Beste autobedrijf omgeving eindhoven” invoert dan zal hier minder op gezocht worden echter is hier ook minder concurrentie op en zul je hier beter op ranken.

Als je besluit om op een concurrerende trefwoord te richten, dan kan het maanden of zelfs jaren duren om een goede ranking te krijgen in de SERP’s. Dit komt omdat er vaak veel concurrentie op shorttail zoekwoorden is. Longtail zoekwoorden hebben minder concurrentie en zijn zeer gericht op het onderwerp. Longtail zoekwoorden bestaan uit 3 of meer woorden. Volgens SEOmoz word er meer gezocht op longtail zoekwoorden circa 70% tegen 30% op shorttail zoekwoorden.

Hoe vind je longtail zoekwoorden?

Als je een zoekterm in Google invoert en je scrolt helemaal naar beneden toe dan vind je onder “zoekopdrachten gerelateerd aan” Dit zijn combinaties waar vaker op gezocht wordt.

longtail zoekwoorden onderzoek

Een ander goede tool die je kunt gebruiken is UbberSuggest hiermee krijg je honderden variaties voor je ingevoerde zoekterm. Vele hiervan zullen niet logisch zijn maar er staan ook goede tussen die je kunt gaan gebruiken.

Gebruik ook je Google analytics en de webmaster tools om na te lopen waar je al op gevonden wordt. Soms komt het voor dat je al op bepaalde woord combinaties rankt zonder dat je pagina er voor geoptimaliseerd is. Als je wat aandacht aan deze pagina’s besteed krijg je vaak een nog veel betere ranking.

Conclusie

Mijn persoonlijke ervaring is dat je met longtail zoekwoorden een stuk makkelijker en sneller rankt. Probeer te begrijpen waar je bezoekers naar opzoek zijn en integreer dit in je website. Als je dit op een juiste en natuurlijke manier doet dan zul je snel goede resultaten gaan zien.

Pin It on Pinterest