WordPress inloggen

door | mei 7, 2016 | Wordpress

Hoe kan ik inloggen in WordPress? is een vraag die wij regelmatig te horen krijgen. In dit artikel (WordPress inloggen stappenplan) leg ik je stap voor stap uit hoe je kunt inloggen in je WordPress dashboard.

WordPress inloggen stappenplan

Wanneer je WordPress website geïnstalleerd is op je webserver dan kun je de inlog pagina als volgt bereiken. Type achter je domeinnaam /wp-admin.

http://www.domeinnaam.nl/wp-admin

In plaats van domeinnaam voer je eigen domeinnaam in. Je komt dan uit op het scherm zo als hiernaast.

Nu kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord en kun je beginnen met het bouwen of beheren van je website.

Wordpress inloggen

Wachtwoord vergeten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het wachtwoord vergeten bent om in te kunnen loggen in je dashboard. Je kunt dan de volgende stappen doorlopen om je wachtwoord te resetten:

  1. Ga naar je login pagina (www.domeinnaam.nl/wp-admin)
  2. Klik op “Wachtwoord vergeten?”
  3. Vervolgens wordt er naar je gebruikersnaam of email gevraagd, klik daarna op “Nieuw wachtwoord aanmaken”
  4. Je krijgt dan een email met als onderwerp “WordPress website wachtwoord resetten”. In deze email staat een link om je wachtwoord te resetten. Als je hierop klikt dan kom je op een scherm terecht waar je het wachtwoord kunt resetten.
  5. Type je nieuwe wachtwoord in en bevestig deze.

Het dashboard van WordPress

Wanneer je succesvol bent ingelogd in je WordPress website dan kom je uit op je dashboard. Hier vind je actuele informatie omtrent jouw website zoals laatste pagina’s en blogberichten, laatste reacties, laatste WordPress releases en nog veel meer. Aan de linkerzijde vind je alle onderwerpen om je website te kunnen beheren.

Wordpress dashboard

Beveilig je inlogscherm

Het inlogscherm is voor iedereen toegankelijk en dit maakt het ook hack gevoeliger. Alhoewel alleen jij de inloggegevens hebt kunnen kwaadwillende wel proberen om deze te achterhalen. Het is dus verstandig om je inlogscherm te beveiligen, ik raad je het volgende aan om te doen.

WordPress inloggen video (Met veilige URL)

Verander je inlog URL

wp-admin is de standaard login url het is dus verstandig om dit te veranderen. Je kunt dit doen met een plugin zoals ithemes security. Hiermee kun wp-admin veranderen in wat je maar wilt.

Gebruik sterke wachtwoorden

Gebruik geen makkelijke wachtwoorden zoals wachtwoord123 etc. Dit lijkt logisch maar ik kom vaak tegen dat klanten hele makkelijke wachtwoorden gebruiken. Gebruik je WordPress wachtwoord ook niet ergens anders, houd het uniek.

Inloggen limieten

Gebruik een plugin als limit login attempts hiermee krijg je maar 3 kansen om goed in te loggen. Als je naar de derde keer als nog verkeerd inlogt dan kun je voor een bepaalde tijd niet meer inloggen.

Pin It on Pinterest