Regelmatig krijg ik de vraag waarom WordPress gebruiken als CMS? Als jij je dit ook afvraagt dan ben je hier op de juiste plaats. In dit artikel komen de redenen aanbod waarom je WordPress zou moeten gebruiken en wie nog meer WordPress gebruikt.

Vaak denken mensen dat WordPress alleen maar een blog platform is. Dit was in het begin ook zo met WordPress, Maar WordPress heeft zich sterk ontwikkeld in de loop van de jaren tot een volledig CMS (content management systeem). Je kunt WordPress nog steeds gebruiken voor een simpele blog, maar het maakt je nu ook mogelijk om een volledige functionele website te creëren.

Het beste deel van WordPress is dat het gemakkelijk te gebruiken is en dat het ongelooflijk flexibel is. Dit is de hoofdrede waarom WordPress zo hard gegroeid is in de laatste jaren. Volgens een recent onderzoek is 26,2% van alle websites op het internet WordPress websites.

Vanwege de vele uiteenlopende functies gebruiken vele top bedrijven WordPress als het platform voor hun websites. Zoals Time Magazine, Google, Facebook, Sony, Disney, LinkedIn, The New York Times, CNN, eBay en nog veel meer. Laten we een bekijken waarom jij WordPress zou moeten gebruiken.

Waarom WordPress gebruiken als CMS?

WordPress heeft meer dan 53% marktaandeel als CMS

WordPress is gratis

WordPress is een gratis software, dit betekent dat je het gratis kunt downloaden, installeren en aanpassingen aan kunt maken. Het is ook open source wat inhoud dat de bron code van de software voor iedereen beschikbaar is om te bekijken, aan te passen en om mee te spelen is. Er zijn momenteel 2600+ WordPress themes en 31000+ plugins gratis beschikbaar. Je kunt deze downloaden, installeren en gebruiken voor je website. Om WordPress te draaien heb je alleen maar een hosting en domeinnaam nodig.

Vanwege de open source is WordPress een community software. Het wordt onderhouden door een grote groep van vrijwilligers waarvan een groot deel WordPress consultanten zijn met een actieve interesse in het onderhouden en door ontwikkelen van WordPress. Iedereen kan meewerken aan WordPress bij het schrijven van patches, support vragen beantwoorden, plugins ontwikkelen, creëren van thema’s, vertalen van WordPress en documentatie updaten. Met het gebruiken van WordPress wordt je een onderdeel van deze geweldige community. Je krijgt gratis support van andere community leden, kunt gratis plugins en thema’s downloaden, en wanneer je een beetje bekend bent met WordPress kun je zelfs bijdragen aan de community.

WordPress wordt door miljoenen mensen gebruikt en elke dag komen er nieuwe mensen bij door het creëren van een nieuwe website. De rede dat mensen snel hun website kunnen maken met weinig kennis is dat het gemakkelijk te leren is.

WordPress is uitbreidbaar met thema’s en plugins

De meeste mensen die WordPress gebruiken zijn geen web designers of programmeurs. De rede dat WordPress zo’n ideaal platform is omdat er duizenden gratis templates beschikbaar zijn waar je uit kunt kiezen. Er is voor elke branche wel een WordPress theme beschikbaar. Als je een fotografie design, magazine design, portfolie design of een eCommerce design wilt. Er is een design voor elke soort website wel beschikbaar.

WordPress thema’s zijn gemakkelijk aan te passen en vele komen met hun eigen opties waarmee je eenvoudig de kleuren aan kunt passen, een logo kunt uploaden, de achtergrond veranderen, mooie sliders maken en nog veel meer zonder dat je hiervoor code hoeft te schrijven.

WordPress is heel erg flexibel en kan uitgebreid worden met plugins. Net als thema’s, zijn er duizenden gratis en premium plugins beschikbaar om te gebruiken (wat is een plugin?). Niet alleen voegen plugins extra funtionaliteiten aan je website, maar kun je bijvoorbeeld ook een hele eCommerce platform hiermee opzetten.

WordPress zoekmachine vriendelijk

Waarom WordPress gebruiken nou omdat WordPress geschreven is met standaard hoge kwaliteits code en levert semantische markup waardoor je website heel erg goed te indexeren is met de zoekmachines. WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk, en je kunt het nog meer zoekmachine vriendelijk maken door het gebruiken van een WordPress SEO plugin. Lees het artikel Aan de slag met zoekmachine optimalisatie SEO: 7 essentiële tips om je website een SEO boost te geven.

WordPress is gemakkelijk te beheren

WordPress CMS systeem komt met een build in updater waarmee je zelf je thema en plugins kunt updaten van uit het dashboard. Het geeft tevens een melding wanneer er een update beschikbaar is. Je hoeft slechts op één knop te klikken om je website up te daten. Zorg er wel voor dat je een backup maakt van je website voor je dit doet.

WordPress is veilig

WordPress is ontwikkeld met veiligheid in het achterhoofd, dus het wordt als vrij veilig beschouwd. Echter net als de echte wereld kan het internet ook bedreigingen hebben. Door je website up to date te houden en een aantal veiligheids- maatregelen te treffen wordt de kans aanzienlijk klein dat er iets met je website zal gebeuren.

Wil jij ook een website laten maken met WordPress? Of wil je meer informatie hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kijken wij wat we voor je kunnen betekenen.

Pin It on Pinterest