Website laten maken waar op letten? Als je voor het eerst een website wilt laten maken voor je bedrijf dan komen er zaken aanbod waarvan je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. In dit artikel leg ik je de 5 belangrijkste punten uit bij het maken van een nieuwe website.

Website laten maken waar op letten?

In dit artikel behandel ik de 5 belangrijkste punten voor waarop je moet letten bij het maken van een website.

Zelf maken of uitbesteden?

Wil je zelf een website maken met bijvoorbeeld een programma als Wix? je kunt dan relatief goedkoop een website zelf bouwen met één van hun vaste templates. Het nadeel hiervan is dat het je wel wat tijd kost om dit te doen en zijn de mogelijkheden vaak erg beperkt.

De juiste hosting & domeinnaam

De domeinnaam is je webadres bijvoorbeeld www.mijndomeinnaam.nl. Dit kan bijvoorbeeld de naam van je bedrijf zijn. Houd rekening met de volgende punten bij het kiezen van de juiste domeinnaam;

Korte domeinnamen werken vaak beter
Een korte domeinnaam is vaak makkelijker te onthouden en is de kans kleiner dat er verkeerd gespeld wordt.

Gebruik zoekwoorden
Als het mogelijk is gebruik dan ook een zoekwoord in je domeinnaam waarop je gevonden wilt worden in de zoekmachines. Dit verhoogt de kans dat je hoger opdat woord rankt.

Gebruik de juiste extensie
Als je alleen maar in Nederland actief bent maak dan gebruik van de .nl extensie als je een internationale website wilt dan kun je beter gebruik maken van .com, .net of .org extensies.

Zorg ook voor goede hosting voor je website zodat je website snel laad. Hosting is de plek waar je website staat en verbonden is met het internet.

Een responsive webdesign

Ongeveer 50% van de bezoekers bezoekt een website met een tablet of mobiele telefoon dus een responsive design is een must in deze tijd. Met een responsive webdesign past de website automatisch aan op een tablet en mobiele telefoon. Op deze manier is de website op elk apparaat goed te bekijken. Daarnaast worden responsive websites hoger gerankt in Google .

Een zoekmachine vriendelijke website

Je moet de beslissing nemen of je ook goed gevonden wilt worden in de zoekmachines zoals Google of dat je website alleen maar dient als een visitekaartje. Met een zoekmachine optimalisatie word je website geoptimaliseerd op bepaalde zoekwoorden zodat je hierop beter gevonden wordt in Google.

Website met eigen CMS

Met een CMS (content management systeem) kun je zelf je website beheren zoals het aanpassen van teksten en afbeeldingen. Er zijn vele CMS systemen beschikbaar zoals o.a. Joomla, Drupal en WordPress. Wij zelf maken gebruik van WordPress CMS systeem en hiermee kunnen onze klanten eenvoudig zelf de website beheren.

Conclusie

Ik hoop dat je met dit artikel (Website laten maken waar op letten?) de juiste keuze kunt maken voor het maken van een website. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Pin It on Pinterest