Title tags-technisch genaamd titel elementen definiëren de titel van een document. Title-tags worden vaak gebruikt op de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs), en zijn belangrijk voor zowel SEO en social sharing.

De title tag van een webpagina is bedoeld om een nauwkeurige en korte beschrijving van de inhoud van een pagina te beschrijven. Dit element is van cruciaal belang voor zowel de gebruikerservaring en zoekmachine optimalisatie.

Wat is een title tag?

een title tag is de titel van de snippet die je in Google ziet wanneer je een zoekopdracht heb uitgevoerd. De title tag komt ook voor in het tabje van je browser.

De title tag is de eerste regel van de snippet in Google

Wat is een title tag

De title tag komt ook voor in het tabje van je browser.

Title tag in de browser

Waarop je moet letten bij het schrijven van een title tag

De lengte van de title tag
Google geeft meestal de eerste 50-60 tekens van een titel tag weer. Als je de title tag onder de 55 tekens houd, dan kun je verwachten dat ten minste 95% van uw titels correct weer worden gegeven.

Positie zoekwoord
Laat het zoekwoord in de titel voorkomen en zet dit vooraan in de titel. Wanneer je het zoekwoord vooraan plaatst dan laat je aan Google weten dat dit een belangrijk woord voor je pagina is.

Pakkende tekst
Maak er een wervende tekst van dat je doelgroep aanspreekt. Met een goede tekst verhoog je de kans dat er op je snippet geklikt wordt.

Hoe kun je de title tag toevoegen aan je website

Als je gebruik maakt van WordPress dan is dit erg eenvoudig. Met de SEO plugin van Yoast kun je eenvoudig de title tag aanpassen. Heb je geen WordPress dan kun je de <title></title> tags gebruiken en in je html document bovenin de <header> plaatsten.

Pin It on Pinterest