Interne links verwijzen van de ene webpagina naar de andere binnen in je website. Interne links geven je pagina’s een SEO boost als je dit correct uitvoert. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit het beste kunt uitvoeren.

Het doel van interne links

Interne links hebben 3 doelen:

  1. Het helpt om beter te navigeren binnen in je website
  2. Het definieert de structuur en hiërarchie van je website
  3. Het distribueert de autoriteit en ranking power door je website

Het laatste punt is waar ik mij op ga focussen in dit artikel, hoe interne tekst links je autoriteit en ranking power kan over brengen op meerdere pagina’s

Creëer veel content

Om veel interne links te creëren moet je veel pagina’s hebben. De eerste stap voor een goede interne link strategie is om een goede content marketing strategie op te zetten. Het ene kan niet zonder het ander.

Wanneer je veel pagina’s met content creëert krijg je ook veel link mogelijkheden. Hoe meer link mogelijkheden je krijgt hoe beter je interne link strategie zal worden.

Gebruik anchor tekst

Hiermee wordt de tekst bedoeld die zichtbaar is als je een link naar een andere pagina maakt. Bijvoorbeeld als je een link maakt wat is lokale SEO dan is “wat is lokale SEO” de anchor tekst. Zorg ervoor dat het zoekwoord waar naar toe gelinkt wordt ook in de anchor tekst staat. Voor Google is dit een indicatie waar de pagina over gaat.

Doe het geautomatiseerd

Als je wordpress gebruikt dan kun je de interne links automatiseren door middel van een plugin. Dit is een echte aanrader want als je bijvoorbeeld 100 artikelen hebt geschreven dan is het een hele klus om telkens alles door te spitten naar geschikte links voor een nieuw geschreven artikel. Met een plugin hoef je alleen maar het woord(en) en de URL in te vullen en alles wordt automatisch gelinkt. Wil je een website laten maken met geautomatiseerde interne links? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest