Gebruiksvriendelijke website

Uw website kan er grafisch nog zo goed uitzien, als bezoekers hun weg niet kunnen vinden binnen de website dan leidt dit tot frustratie bij bezoekers en zullen ze weg klikken. Door een gebruiksvriendelijke website te laten maken kunt u het verschil maken met uw concurrenten.

8 regels voor een gebruiksvriendelijke website

responsive-websiteUsability is de gebruikersvriendelijkheid van je website en dit mag niet worden onderschat, elke dag komen er meer en meer websites online en om te zorgen dat je bezoekers op jouw website blijven en niet naar je concurrenten gaan is het belangrijk dat deze gebruiksvriendelijk is.

Hieronder 8 regels voor een gebruikersvriendelijke website.

1. De website moet binnen 10 seconden laden

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de bezoekers niet langer dan 10 seconden wacht voordat zij de website verlaten. het is daarom belangrijk dat de pagina’s van de website snel laden.

2. Het doel van de website moet meteen duidelijk zijn.

Wanneer een bezoeker aankomt op de website moet deze in staat zijn om te vertellen wat het doel van de website is. En wat hij/zij nu moet doen (oproep tot actie).

3. Het logo van de website moet duidelijk en gemakkelijk te zien zijn, en moet verwijzen naar de startpagina van uw site.

Dit is uw merk, en het moet zichtbaar en duidelijk zijn. De standaard locatie voor uw logo in de linker bovenhoek van uw site.

4. De Over ons, Contact, en Startpagina links zijn gemakkelijk te vinden.

Dit zijn gemeenschappelijke pagina’s die de bezoeker zal willen zien, en deze moeten makkelijk te vinden.

5. Zorg ervoor dat u 404-error pagina hebt voor gebroken links op de site.

Het kan voorkomen dat een pagina is verwijderd maar er nog steeds een link op de website naar deze pagina staat. Met een 404-error pagina krijgt de bezoeker een melding dat deze pagina niet meer bestaat.

6. Uw title-tags, meta beschrijvingen en URL’s moeten duidelijk en beschrijvend zijn.

Dit helpt niet alleen de bezoekers te begrijpen waar zij zijn en waar de pagina over gaat, maar dit helpt ook voor je SEO zoekmachine optimalisatie.

7. Browser compatibiliteit

Uw website moet compatibel zijn op alle belangrijke browsers, als een gebruiker naar de website komt en deze de website niet goed kan bekijken omdat deze niet goed werkt in een bepaalde browser dan is de kans groot dat deze de website verlaat.

8. De tekst moet gemakkelijk te lezen zijn op elke pagina

Er moet gelet worden op de lettergrootte, lettertype en contrast met de achtergrond van de pagina, zodat de tekst goed en duidelijk leesbaar is.

Wil jij ook een gebruiksvriendelijke website laten maken? Bekijk dan onze website pakketten.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This