Paleiskwartier Den Bosch

De leukste activiteiten in Den Bosch

Den Bosch, oftewel ‘s- Hertogenbosch is de hoofdstad van Noord- Brabant. De stad staat bekend om zijn Bourgondische gastvrijheid. Het is een van de mooiste historische steden van Nederland en heeft tal van verschillende bezienswaardigheden. Doordat Den Bosch een van de culturele hoofdsteden van Nederland is, trekt dat veel dagjesmensen, maar ook toeristen aan. Er is veel activiteit voor jong en oud te beleven, denk bijvoorbeeld aan: musea, de vele kerken en de oude vestingwerken klik hier. In dit artikel komen uitgebreid de leukste activiteiten op een rij!

Een stad waar een hoop te beleven is

Het pittoreske straatbeeld van Den Bosch doet je denken, alsof je in een heel ander tijd en land bent. Naast het eeuwenoude cultuur en historie van de stad, heeft Den Bosch ook een heel mooi natuurschoon. De Bosschenaars zijn trots op hun stad en verwelkomen hun gasten erg gastvrij. Wat is er allemaal te doen?

  • Laat je verrassen door de rijke historie, binnen de stadsmuren. Door de middeleeuwse structuur heeft de stad een prachtig historisch decor
  • Ontdek de Sint- Janskathedraal. Deze imposante kerk is de trots van de stad.
  • Bezoek de Citadel. Een fort met een schans met Bastions, rondom een gracht.
  • Varen op de Binnendieze. Ontdek de mooiste plekjes binnen de oude vestingmuren.
  • Ervaar Uilenberg. Een autoluwe wijk, waar je kunt genieten van veel horecagelegenheden, terrasjes en winkels.
  • Noordbrabants museum. Kunst en cultuurgeschiedenis wat geheel aan de provincie is geweid. Het museum is gevestigd in een oud Militair Gouvernement.
  • Vergeet niet het Jheronimus Bosch Art Center.
  • Het pronkpaardje van de stad is het stadhuis.
  • Neem een kijkje in het Bastionder.
  • Het Stedelijk museum s’Hertogenbosch is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Den Bosch viert natuurlijk ook carnaval. Dat wordt op traditionele wijze gevierd en de stad heet in carnavalstijd ‘Oeteldonk’. Je kunt het hele jaar door het carnavalsmuseum ‘Oetledonks Gemintemuzejum’, bezoeken.

Overnachten in Den Bosch en meer informatie

Er is zoveel te doen in Den Bosch, dat veel mensen ervoor kiezen om te overnachten in een van de hotels of B&B’s die de stad rijk is. Kies je ervoor om te overnachten in Den Bosch, slaapgelegenheden zijn goed betaalbaar voor ieders budget en staan op zeer gunstige locaties.

Eten en drinken is onlosmakelijk verbonden aan deze cultuurstad. Bosschenaren houden van Boschebollen, net als de rest van Nederland. Ze staan bekend als een heerlijke delicatesse. Er is veel eet- en drinkgelegenheid in de stad, er is vast wel een leuke eettent, terras of kroeg waar je zo naar binnen wilt stappen.

Kortom, deze unieke mooie stad verdiend terecht een plekje als een van de gezelligste en leukste plaatsen van Nederland.

Sint Jans Hertogenbosch

Pin It on Pinterest

Share This