den bosch uitgaan

Dagje uit in Den Bosch

Den Bosch is de hoofdstad van Noord-Brabant. Deze stad is bij heel veel mensen populair. Dit is ook wel logisch, want het is een bruisende stad. Hier is altijd wel wat te beleven.

Winkelen
Als je kleding nodig hebt, zal je zeker slagen in Den Bosch, want er zitten veel kledingwinkels, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Een dagje shoppen kan je afsluiten met een heerlijk etentje in een van de vele restaurantjes die Den Bosch rijk is.

Bossche bol
Als je in Den Bosch bent, moet je echt een Bossche bol gaan eten. Deze zijn zo ontzettend lekker. Je kunt deze halen bij De Groot, maar ook zijn er veel caf├ęs en restaurantjes die deze verkopen. Wat is er nou lekkerder dan op het terras op de Markt in het zonnetje te genieten van een Bossche bol en een lekker drankje.

Uitgaansgelegenheden in Den Bosch

Een avondje stappen kan hier ook heel goed. Op de Parade zitten diverse gezellige kroegje, maar ook op de Markt of op andere locaties in de binnenstad heb je diverse mogelijkheden voor een gezellig avondje uit zie ook https://twopixels.nl/website-laten-maken/webdesign-den-bosch.

Rondvaart de Dieze
Als je wat meer over de historie van Den Bosch wilt horen, dan is een rondvaart over de Binnendieze een goede keuze. Je vaart dan met een groepje mensen langs het centrum van Den Bosch. De gids vertelt ondertussen heel veel over de geschiedenis van Den Bosch.

Rondleiding
Ook zijn er rondleidingen die je gewoon te voet doet. Tijdens deze rondleidingen vertelt de gids uiteraard ook weer heel veel over de stad.

Sint Jan
De Sint Jan is een van de bekendste kerken. Deze staat in het centrum. Deze is vaak geopend voor publiek. De kerk is erg mooi en is zeker een bezichtiging waard. Als je een excursie boekt, zit de bezichtiging aan de Sint Jan er ook vaak bij. En soms mag je dan zelfs de Sint Jan beklimmen. In december is er in de Sint Jan een kerststal, deze is ook echt mooi.

Jazz in Duketown
In de zomermaanden is er regelmatig wat te doen in deze stad. Een voorbeeld is Jazz in Duketown. Dit is een gezellig Jazz festival. Hier komen elk jaar heel veel mensen op af. Op verschillende plaatsen in het centrum van Den Bosch staan dan bands op te treden. Erg gezellig!

Meer informatie?
Wil je meer weten over deze bruisende stad, over een excursie of wil je een mooi souvenirtje kopen, loop dan eens binnen bij het VVV-kantoor. Dit zit midden in het centrum. Zij kunnen je nagenoeg altijd wel helpen.
Heel veel plezier in deze mooie Brabantse hoofdstad!

Restaurant Binnenhof - Den Bosch

Pin It on Pinterest

Share This